Přirozený estrogen pro krásu i zdraví.

05.05.2012 21:54

Estrogen je pro zdravý život ženy ten nejdůležitější hormon.

Estrogeny a krása
Tělo ví, jak velkou hladinu estrogenů potřebuje a samo si jí reguluje. Všeobecně se od dvacátého roku věku produkce estrogenů snižuje, protože žlázy se postupně unavují a zanášejí různými toxiny Protože pohlavní hormony ovlivnují to, jak se člověk ve skutečnosti cítí, jestli se cítí nabitý nebo povadlý a unavený.
Žena je krásná pokud má dostatek estrogenů. 
Žena je povadlá a nepřitažlivá, má li estrogenů málo.

Estrogeny a zdraví

Estrogen snižuje hladinu kortizolu v krvi. Právě nadbytek kortizolu je patrně příčinou poškození a zmenšení některých struktur mozku, důležitých pro tkzv. kognitivní (z lat. cognitivus, poznávací) funkce.

Ženy zpravidla onemocní schizofrenií v poněkud vyšším věku než muži a prognóza bývá u žen o něco lepší. Pravděpodobně jde opět o následek neuroprotektivního účinku estrogenu.

V období menopauzy (klimakteria) ženy velmi trpí návaly horkosti, nervozitou, podrážděností a změnou nálady. Snížení hladiny estrogenu způsobuje vyplavování vápníku z těla a tím řídnutí kostí, obávanou osteoporózu zvýšení rizika rakoviny a má negativní vliv na hladinu cholesterolu s následným zvyšujícím se rizikem cévních onemocnění . Tyto ženské problémy mají společný základ: pokles hladiny estrogenu z důvodu útlumu činnosti vaječníků a následné hormonální disbalanci - nerovnováze.V období menopauzy(klimakteria) se důsledkem poklesu hladiny estrogenu také zastaví rozvoj prsní tkáně a následné ztrátě pružnosti prsní tkáně ,prsní tkáň se zmenšuje a ochabuje.

Osteoporóza také postihuje muže, ale mnohem méně často než ženy. Toto lze přisoudittaké ztrátě produkce estrogenu během menopauzy.

Jistě je víc příznivých působení estrogenu. Pokud na další narazím, doplním. Nebo jestli o nějakém víte, napište do návštěvní knihy.